Evdə hazırlanmış paxla və feta ilə şirin kartof

Hazırlıq müddəti: 5 dəqiqə. Bişmə müddəti: 1 saat. Porsiya: 4

Sobada kartofu şirin kartof ilə əvəz etmək sizi əlavə liflə, bu yeməkdəki pomidor isə C vitamini ilə təmin edəcək. İnqrediyentləri iki dəfə artırın, bununla da növbəti gün üçün də bol miqdarda nahar qalacaq.

Bu yemək: Qlüten yoxdur • vegetarian • az miqdarda yağ, doymuş yağ və şəkər • yüksək miqdarda lif və protein • yüksək miqdarda A vitamini • C vitamini, kalium və manqan mənbəyi

Hər porsiyanın tərkibi:

Qida dəyəriMiqdarıQidalandırıcı qəbulu norması (%)
Enerji475 kkal24%
Yağ8.9 q13%
Doymuş yağ4.3 q22%
Şəkər19 q21%
Duz1.7 q28%

İnqrediyentlər

  • 4 ədəd orta ölçüdə şirin kartof
  • 400 q konservləşdirilmiş doğranmış pomidor
  • 400 q konservləşdirilmiş bişmiş paxla
  • 200 q yağ azaldılmış feta pendiri (vegetarian feta mövcuddur)
  • 120 q rukola
  • 1 diş sarımsaq
  • 1 çay qaşığı qırmızı bibər
  • 1/2 çay qaşığı şəkər
  • Təzə üyüdülmüş qara bibər
  • 1/4 çay qaşığı duz
  • 1 yemək qaşığı balzamik sirkə
  • Bir ovuc iri doğranmış reyhan yarpaqları
  • 2 çay qaşığı zeytun yağı
  • 1 yemək qaşığı limon suyu

Reseptin tərkibindəki allergenlər: süd. Qida dəyəri barədə bütün məlumatlar bir porsiyaya əsaslanır.

Qidalandırıcılıq baxımından faydaları

* Pomidor: Tərkibindəki C vitamini hüceyrələrinizi qorumağa və onların sağlam qalmasına kömək edir1

* Paxla: Sizdəki hormonal dəyişiklər səbəbindən yaranan qəbizliyin qarşısını almağa kömək edən lifli maddələri təmin edir2

* Feta pendiri: Kifdə hazırlanmış yumşaq pendirlər istisna olmaqla, pasterizə edilmiş süddən hazırlanmış bütün pendir növləri hamiləlik dövründə yeyilə bilər3

* Şəkər: Yemək hazırlayarkən istifadə etdiyiniz şəkərin miqdarını azaltmağınız tövsiyə olunur, çünki çox miqdarda şəkər daha yüksək kalori almağa, bu isə çəki artımına səbəb ola bilər4

Hazırlanma qaydası

  1. Sobanı əvvəlcədən 200°C-dək isidin (ventelyatorlu).
  2. Şirin kartofları çəngəlləyin və soba məcməyisində 45 dəqiqə sobada bişirin. Sonra sobanı söndürün və daha 15 dəqiqə içəridə saxlayın.
  3. Kartoflar bişərkən bir çay qaşığı zeytun yağını bir tavada orta odda isidin, sonra sarımsağı əlavə edin və yumşalana qədər 1-2 dəqiqə qızardın.
  4. Konservləşdirilmiş pomidoru, qırmızı bibəri, duzu, qara bibəri və şəkəri (istifadə etsəniz) tavaya tökün, paxlaları əlavə etməmişdən əvvəl bir neçə dəqiqə bişirin.
  5. Təxminən 15 dəqiqə bişirin, sonra balzamik sirkəni əlavə edin, qarışdırın və odun üstündən götürün.
  6. Kartofları çarpaz şəkildə açın və içləri çölə çıxana qədər kənarlara doğru basın. Bişmiş paxlanı üstünə qoyun, sonra isə xırdalanmış feta pendirini əlavə edin.
  7. Üzərinə zeytun yağı və reyhan səpin, yanına limon suyu ilə hazırlanmış rukola salatı qoyun.

  1. NHS. Vitamin C in pregnancy [Online] 2017 Available at: https://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/vitamins-minerals-supplements-pregnant/#vitamin-c-in-pregnancy[Accessed July 2018].
  2. NHS. Your pregnancy and baby guide [Online] 2018 Available at: https://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/common-pregnancy-problems/#constipation [Accessed June 2018].
  3. NHS. Cheeses to avoid in pregnancy [Online] 2017 Available at: https://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/foods-to-avoid-pregnant/#some-types-of-cheese [Accessed August 2018].
  4. NHS. How does sugar in our diet affect our health? [Online] 2017 Available at: https://www.nhs.uk/live-well/eat-well/how-does-sugar-in-our-diet-affect-our-health/ [Accessed July 2018].

Son baxış: 7 sentyabr 2018

Körpənizin gələcək sağlamlığı buradan başlayır

NutriciaClub olaraq inanırıq ki, təcrübələr dayanıqlığın yaranmasına kömək edir; istər hamiləlik, istərsə də doğuşdan sonrakı dövrdə körpənizin qarşılaşdığı hər yeni şey onun gələcək inkişafını formalaşdıra bilər. Elmi səriştəmiz sayəsində sizin və körpənizin gələcəyə qucaq açmasına kömək edə bilərik.

Əlaqədar məqalələr:

Sualınız var?

Həftənin 5 günü saat 09:00-dan 18:00-a kimi bizimlə əlaqə saxlamaqdan çəkinməyin.

x